Vitaloog

 

Een Vitaloog® is een vitaliteitscoach en vitaliteitsadviseur in één. Een vitaloog zet o.a. de vitaliteitsschijf van vijf in om te begeleiden naar meer vitaliteit, zodat je meer resultaat haalt uit je talenten, loopbaan en privéleven.

 

De vitaliteitsschijf van vijf;
Onze leefstijl heeft een effect op ons lichaam, ons denken, ons voelen en onze omgeving en dus op het gedrag wat we laten zien. Dit leidt tot een aanpak vanuit de zogenaamde vitaliteitsschijf van vijf. Die schijf is een hulpmiddel dat in één oogopslag laat zien hoe je vitaler kunt leven.

De vitaliteitsschijf is een holistische benadering van het begrip vitaliteit. Als de energie stroomt en er zit evenwicht tussen deze 5 gebieden dan voel je je vitaal. Een vitaloog houdt zich dus bezig met je levenskracht.

 

De 5 aspecten van de schijf bestaan uit;

 • Vitalogisch (zelfbewustzijn): aan de slag met interventies die betrekking hebben rondom de nut & noodzaak en keuzes die je dient te maken om vitaler te leven.
 • Fysiologisch (fysiek welzijn):
  In dit deel van de vitaliteitsschijf ga je aan de slag met interventies die betrekking hebben op je lichaam en je levensstijl
 • Psychologisch (mentaal welzijn):
  In dit deel van de vitaliteitsschijf ga je aan de slag met interventies die betrekking hebben op het mentale aspect en gedrag.
 • Ecologisch (sociaal welzijn):
  In dit deel van de vitaliteitsschijf ga je aan de slag met interventies die betrekking hebben op het samenspel tussen jou en je omgeving.
 • Filosofisch (spiritueel welzijn):
  In dit deel van de vitaliteitsschijf ga je aan de slag met interventies die betrekking hebben op het waarom, op je talenten en op je drijfveren

 

De vitaliteitsschijf van vijf is een model dat is ontwikkeld door de vitacademie o.a. op basis van door de Amerikaanse auteur S. Covey gehanteerde indeling in vier basisbehoeftes (fysiek, sociaal, mentaal en spiritueel), waarbij een belangrijk element is toegevoegd; de noodzaak.

Want ‘zonder noodzaak geen verandering’ 

We zijn in de kern vierdimensionale wezens met lichaam, hoofd, hart en ziel. Wie alle westerse en oosterse filosofieën en religies bestudeert, zal steeds dezelfde dimensie aantreffen. Ze vertegenwoordigen de vier basisbehoeften
van mensen, te weten: leven (fysiek), liefhebben (relaties), leren (groei en ontwikkeling) en iets nalaten (bijdragen, ertoe doen).

Als we deze behoeften weten te vervullen, komen we in balans met onszelf en kunnen we onze talenten ontplooien en benutten (S. Covey, 2005).

Vijf gouden regels
De vitaliteitsschijf van vijf bevat een vijftal gouden richtinggevende regels:

 1. Wees zelfbewust, houd de zaag scherp en blijf je ontwikkelen;
 2. Beweeg voldoende, eet gezond, en neem voldoende rust;
 3. Alles wat je aandacht geeft groeit, richt je op het positieve;
 4. Zoek een (werk)omgeving dat bij jouw mentale en fysieke gestel past;
 5. Weet wat je levensdoel is en ga voor werk waar je er toe doet.

 

Vitalogie gaat over persoonlijk leiderschap en zelfregie.

 

Spreekt het bovenstaande je aan en wil je hierin gecoacht worden?

Neem dan contact met mij op.

Als je de eerste keer bij me komt dan bespreken we wat je nodig hebt en kunnen we meteen aan de slag gaan.

Als je liever eerst bij me komt om het e.e.a. te bespreken dan kan dat; daar zijn dan nog geen kosten aan verbonden.

Dan kunnen we daarna een traject afspreken; meestal zijn ongeveer 3 maanden voldoende om je beter te laten voelen.

 

Prijzen;

Sessie; €85,-

Traject; in nader overleg

 

Indien nodig combineer ik het met een Sensi behandeling.

 

Kijk voor meer info op de website; www.vitacademie.nl. (Link hieronder)